» «
Theater at Beogradu
15
may
sunday
-
16
may
Monday

Volkov teatar na Sceni “Rade Marković”

Beogradsko dramsko pozorište,

Saradnja sa Volkov teatrom - Ruskim državnim akademskim dramskim pozorištem iz Jaroslavlјa nastavlјa se i ovog proleća – 15. i 16. maja na Sceni “Rade Marković” izvešće dve predstave nastale po komadima Antona Pavloviča Čehova: “Ivanova” u režiji Valentina Teplјakova, Valerija Kirilova i Evgenija Marčelija, te “Dve komedije o lјubavi” (“Medved” i “Prosidba”), u režiji Valerija Kirilova.

To su rani Čehovlјevi komadi – „Ivanov“ je njegova prva izvedena celovečernja drama iz 1887. godine, a komične jednočinke „Medved“ i „Prosidba“ napisane su godinu dana kasnije i obično se igraju zajedno. Popularnost veselih Čehovlјevih skaski – u Volkov teatru povezanih u predstavu pod nazivom „Dve komedije o lјubavi“ dokazuje i činjenica da se ovaj projekat igra već 12 godina, od 2004. „Ivanov“, sa druge strane, je njihova nova produkcija, premijerno prikazana decembra prošle godine.

Podsećamo Vas da je protokol o umetničkoj saradnji između naše dve kuće potpisan maja meseca prošle godine, kada je Volkov teatar gostovao sa predstavom „Mesec dana na selu“ Ivana Turgenjeva, u režiji Jevgenija Marčelija. Premijera Nabokovlјevog “Poziva na pogublјenje”, u režiji Bobana Skerlića, produkcija BDP-a, izvedena je na 16. Međunarodnom Volkov festivalu u Jaroslavlјu, septembra 2015. godine.

photo by Ilmar Stutterer

pozorište
Maximize
Reduce